През последните 24 часа в Гърция от коронавирус са починали

...
През последните 24 часа в Гърция от коронавирус са починали
Коментари Харесай

119 заразени на кораба, закотвен в Пирея

През последните 24 часа в Гърция от ковид са умряли още трима души, увеличавайки до 53 броя на смъртните случаи, до момента в който записаните нови случаи на заразяване с Covid-19 са 19 и още 23 в бежанския лагер в Рикона. Анализирани са нови 18 844 проби, заяви МИА, представени от БГНЕС.
Успоредно с това, както бе обявено на конференция през днешния ден от Министерството на здравеопазването на Гърция, на кораба „ Eleftherios Venizelos ”, пътуващ от Турция за Испания, само че закотвен в атинското пристанище на Пирея, 119 души са инфектирани с Ковид-19 и 250 от пътуващите са дали негативни проби за ковид.
Заместник-министърът на гражданската отбрана на Гърция Никос Чардалас съобщи, че пасажерите, които са здрави, ще бъдат репатрирани, а тези, които нямат здравословни проблеми, ще останат в изолираност.
Съдът, благосъстоятелност на гръцка компания, беше нает от Турция за транспорт на служащи до Испания, само че беше подложен под карантина за 15 дни след старта на пътуването.
По време на процедурата за репатриране на пасажери беше открит първият случай на Covid-19, след което е осъществен тест на останалите 380 души на борда.
Общият брой позитивни случаи на Covid-19 в Гърция през днешния ден възлиза на 1514, в това число тези в бежанския лагер и поставения под карантина транспортен съд в Пирея.
Чардалас съобщи, че е регистриран първият позитивен случай на остров Миконос - инфектираната жена е откарана в болница в Атина.
В същото време той прикани жителите на острова да си останату дома.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР