През последните 24 часа се появиха и първите потенциални случаи

...
През последните 24 часа се появиха и първите потенциални случаи
Коментари Харесай

Коронавирусът застигна тениса

През последните 24 часа се появиха и първите евентуални случаи на ковид в тениса. Ярослава Шведова бе сложена под карантина, откакто пътува с един полет със инфектиран, а Бърнард Томич се самоизолира, споделяйки, че демонстрира „ всички признаци “ на COVID-19.

Добрата новина е, че пробата на Шведова е негативен. Все отново тя ще остане под карантина още две седмици, откакто на прибиране от Калифорния в нейния аероплан е имало пасажер от Милано, който е дал позитивна проба.

Носителката на една купа на сингъл и 13 на двойки (две от които от Големия шлем) осведоми от време на време за положението си посредством обществените мрежи:

„ Имам вести! Тестът ми за ковид е негативен! Трябва обаче да остана под карантина за две седмици, тъй като пътувах доста покрай инфектиран човек. 2/3 от хората от полета са пратени на домашна карантина, само че оставам положителна и допустимо най-активна в стаята си. Надявам се всички да са здрави и в сигурност, “ показа тя във Facebook.

27-годишният австралиец се сложи самичък под изолираност, откакто заяви пред The Herald Sun, че демонстрира всички признаци на болестта. Той счита, че се е заразил по време на пътешестване, само че към момента не се е подложил на тест:

„ От четвъртък не се усещам добре. Вече имах проблеми с дишането и имунната ми система бе разхлабена. В момента съм в Маями и съм се изолирал надалеч от всички, както е предложено. Все още не съм се тествал, само че имам всички признаци, “ разяснява положението си той.

„ Предполагам, че съм го хванал по време на пътуването си от Мексико до Монтерей предходната седмица. Хората би трябвало да се отнесат с този проблем доста съществено, изключително вкъщи в Австралия. Не знам какъв брой дълго ще бъда в изолираност или по кое време ще мога да се подложа на тест, “ приключи Томич.

От предходната седмица шампионатите на WTA и ATP са отсрочени до втората половина на април. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР