"През последните 24 часа е паднал между 20 и 25

...
"През последните 24 часа е паднал между 20 и 25
Коментари Харесай

Mежду 20 и 25 литра дъжд е паднал в Монтанско, прелял е язовир

"През последните 24 часа е паднал сред 20 и 25 литра дъжд на квадратен метър в разнообразни региони от региона. Язовирът „ Върбовчец” в село Горна Ковачица е препълнен, само че не заплашва обитаеми места ", заяви зам.-областният шеф Нина Петкова.
Състоянието на останалите 63 язовира в област Монтана е обикновено. Няма реки, които да са излезли от коритата си.
"Десет фамилии от сeло Ерден са получили еднократна помощ от 375 лв., поради нанесените вреди в домовете и имуществото им след проливния дъжд на 21 юли ", уточни Петкова. Наносите по улиците от водната буря към този момент са почистени, добави тя и благодари на частните компании, които се присъединили с техника за събирането и извозването на струпаните тиня, дърва и отпадъци.
"В регионалната работа „ Земеделие” са постъпили 6 заявки от частни лица и компании за провали върху насажденията със слънчоглед и пшеница ", заяви шефът на службата Виолета Гергова. Планираните инспекции за определяне на вредите са отсрочени, поради продължаващите превалявания и неосъществим достъп. Преустановена е и жътвата, повече информация за процеса по прибирането на зърното Гергова даде обещание в края на седмицата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР