През последните 15 години инициативата Три морета доведе до най-динамичното

...
През последните 15 години инициативата Три морета доведе до най-динамичното
Коментари Харесай

Дуда: Три морета е източният двигател на ЕС

През последните 15 години самодейността " Три морета " докара до най-динамичното развиване във всички райони на Европа; ние също по този начин бяхме приети за източния мотор на Европейския съюз, съобщи президентът Анджей Дуда в Букурещ.


Президентът произнесе речта си на бизнес форума на 3SI, съобщи организация ПАП

" Благодарен съм, че можем да се срещнем през днешния ден, с цел да обсъдим икономическия капацитет и бизнес опциите, които ни предлага самодейността " Три морета ". Това е значимо освен на европейско, само че и на международно ниво ", съобщи президентът Дуда.

Дуда напомни, че " през последните 15 години самодейността " Три морета " е довела до най-динамичното развиване във всички райони на Европа ".

" Ние бяхме приети за мотор на тази част на Европа и също по този начин допринесохме за развиването на Европа в тези сложни времена. Що се отнася до икономическата ни роля, ние доказахме основната си заслуга за развиването на бизнеса в този район ", добави той.

" От основаването си през 2015 година самодейността има за цел да диверсифицира веригите за доставки и сигурността ", съобщи Дуда.

" Благодарение на развиването на начинания като междусистемните газови връзки и терминалите за полутечен природен газ успяхме да устоим на интернационалната рецесия, провокирана от Русия ", изясни той.

По оценка на Дуда " построяването на офшорни вятърни електроцентрали в Балтийско море открива нови благоприятни условия за съдействие освен сред Полша и балтийските страни. Несъмнено към момента имаме обилни благоприятни условия за развиване на нашия стопански мощен район, заради което тази година Орлен показа самодейността за основаване на рафинерен комплекс в Литва ", означи той.

" Разчитаме също по този начин на развиването на дребни модулни реактори в целия район, които дружно с атомните електроцентрали ще трансформират доста пейзажа на производството на сила в нашата част на Европейския съюз ", добави Дуда и благодари на специфичния делегат на президента на Съединени американски щати по въпросите на климата Джон Кери " за съдействието и поддръжката на Съединените щати в това отношение ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР