През последните 10 години всички ние доказахме, че с общи

...
През последните 10 години всички ние доказахме, че с общи
Коментари Харесай

Започва най-мащабната кампания за почистване на страната ни - „Да изчистим България".

През последните 10 години всички ние доказахме, че с общи старания можем да помогнем на българската природа да се освободи от хиляди противозаконни сметища и тонове боклуци. С самодейността „ Да почистим България " bTV Media Group съумя да доближи до сърцето и съзнанието на българите и потвърди, че може да бъде мотор и да сплотява хората за положителни каузи. Показахме, че дружно можем да реализираме неща, които на пръв взор наподобяват невъзможни.

Доброволци от Ивайловград започнаха рано сутринта да почистват терасите на Бяла река край село Гугутка. В акцията се включиха орнитолози, еколози и геолози, както и локални поданици. Нерегламентираното бунище край реката е от битови и строителни боклуци. Районът се почиства от доброволци за втора поредна година. Миналата година са сложили табела „ Забранено е изхвърлянето на боклуци ". Може би по тази причина тази година боклуците са по-малко, само че отново ги има.

80 души пътуват към потърпевшите от наводнението села. Мениджърът на плана „ Да почистим България дружно " Мария Лазарова изясни, че е имало доста повече доброволци, само че времето евентуално ги е отказало. И въпреки всичко тя е оптимист, че 80 души работна ръка ще създадат всичко належащо да оказват помощ на потърпевшите при наводнението.

Започва почистването и на Южния парк в София. Сборният пункт е на огромната поляна, до входа към ул. „ Нишава ". За всички, които ще се включат, има ръкавици, чували, шапки и дребни подаръчета.

Започна почистването на язовир „ Диканя ", в което се включи волейболният клуб „ Миньор " от Перник. Те ще се заемат да почистят нерегламентирано бунище край язовира.Водолази и възпитаници се включват в акцията в Китен.

В Бургас имаше доста сериозна гръмотевична стихия, а след сходни феномени морето изхвърля доста боклуци. Чисти се на 4 точки в града плюс пристанищата, като има трима водолази, които ще почистят морското дъно. Днес за поредна година се включват деца и възпитаници от Приморско.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР