През последните 10 години интересът към МВР се засили по

...
През последните 10 години интересът към МВР се засили по
Коментари Харесай

Проф. Николай Радулов: МВР не се справя добре

През последните 10 години ползата към Министерство на вътрешните работи се ускори по ред аргументи, една от тях е поради реакцията към престъпността, изясни проф. Николай Радулов - служител на реда, професор и основен секретар на вътрешното министерство по време на държавното управление на Иван Костов, в предаването „ Тази неделя”.

По думите му Министерство на вътрешните работи не се оправя добре с предоставената му работа, като за това има доста справедливи и субективни фактори и виновността не е единствено на Министерство на вътрешните работи, съгласно професора.

Буйствалият в заведение служител на реда отхвърли да е употребявал алкохол След случая Петър Василев е отхвърлен от служба, а за случая е известена прокуратурата
Работата шеф на районно ръководство в София е една от най-главоболните, сподели проф. Николай Радулов.

„ От една страна той не е политическа персона, само че друга страна е лицето, което е добре познато в региона. СДРВ работи от години с 15-20% недокомплект. Това значи, че на раменете на началника на Районното се струпват задания, които си опонират. Трябва да се показа полицейско наличие някъде, а опциите за това са доста дребни. Работят под мощен стрес, когато се загуби надзор е допустимо човек да не издържи на натоварването”, изясни Радулов.

Вчера с дициплинарно уволняване бе застрашен шефът на 6 РПУ в София откакто стана ясно, че той е буйствал в заведение, а по-късно се е качил на колата си и при инспекция е отказал проба за алкохол. След абсурда Петър Василев напуснал заведението с персоналната си кола, само че бил спрян за инспекция от пътна полиция.

След случая на Василев е формиран акт - колата му е свалена от регистрация, санкцията му е 2000 лв., а книжката му е взета за 2 години.

Може да е бил доста добър в работата си, само че всичко това се нулира, тъй като в дни, в които имаме по 10-15 души убити по пътищата от произшествия, в това число и поради приложимост на алкохол и неспазване на правилника, това нещо ни се показва от шеф на РПУ в центъра на София, разяснява още проф. Николай Радулов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР