През последната седмица след обявеното извънредно положение станахме свидетели на

...
През последната седмица след обявеното извънредно положение станахме свидетели на
Коментари Харесай

Има ли спекула при цените на хранителните стоки?

 През последната седмица след оповестеното изключително състояние станахме очевидци на всеобщо презапасяване с съществени храни. Зрители на " Нова ТВ " алармираха за изкуствено завишаване на някои от стоките. Те настояват, че кутия от приспособено мляко, която до преди дни е могла да се откри за 32 лева, в този момент коства над 40 лева Някои от бурканчетата с детски пюрета са поскъпнали от 20 на 50 стотинки.

" Цените са без изменение предвид на изключителното състояние. Търговците на едро обявиха, че няма да вършат гуляй по време на чума. Българската комерсиална общественост имат съответно държание – складовете им са цялостни, снабдяването тече обикновено. Има хора в търговията на дребно, които вземат решение да завоюват малко повече пари ", сподели пред камерата на " Нова ТВ " ръководителят на Държавната комисия по стокови тържища и борси Владимир Иванов. Той добави, че бъ
" При плодовете и зеленчуците се получават вариации. Лимонът скочи с 82 стотинки поради огромното извършване на покупки, до момента в който при доматите през вчерашния ден имахме покачване, през днешния ден имаме внезапно намаляване. Може да следим и дефлационни процеси, защото има много артикули. Заведението за публично хранене не е на пазара и това понижа потреблението на много количество ", сподели още Николов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР