През последната седмица Шарон Лифшиц почти не е напуснала майка

...
През последната седмица Шарон Лифшиц почти не е напуснала майка
Коментари Харесай

Майката на Шарон Лифшиц беше освободена, но баща й все още е държан от Хамас

През последната седмица Шарон Лифшиц съвсем не е напуснала майка си.

85-годишната Йочевед беше една от двете дами, освободени от плен на Хамас в Газа в понеделник, откакто беше отведена от вкъщи си в Нир Оз.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > " Майка ми е мощна и издръжлива, само че сърцето й към момента е с хората, които към момента са в тези мазета ", споделя Шароун, имайки поради подземните тунели, където доста заложници от Хамас на 7 октомври счита се, че офанзивата е арестувана.

Шарон, британско-израелска гражданка, отлетя за Израел, когато пристигна новината, че майка й е освободена.

Но това беше сладко-горчив миг. Нейният 83-годишен татко Одед, брачният партньор на Йочевед от 63 години, към момента е в неопределеност, допуска се, че е държан в плен в линията Газа.

„ Баща ми прекара живота си в придвижването за мир и той се бори за опцията двете народи [израелци и палестинци] да живеят спокойно една до друга “, сподели Шароун пред BBC, откакто майка й беше освободена.

" Той вярваше, че вие ​​сключвате мир с враговете си. Надявам се, че е добре. Надявам се, че може да употребява своя арабски и че е подложен на здравно лекуване. "

Семейство Лифшиц е живяло в Нир Оз от десетилетия и е познавало съвсем всеки един от останалите към 400 поданици на демократично мислещата, земеделска и индустриална общественост.

Смята се, че повече от 100 от тях са били убити или хванати от въоръжени лица на Хамас, до момента в който вилнеят из кибуца сутринта на 7 октомври.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР