През последната седмица много корпорации прекъснаха бизнесите си в Русия

...
През последната седмица много корпорации прекъснаха бизнесите си в Русия
Коментари Харесай

Компаниите, които не се отказаха от бизнеса си в Русия

През последната седмица доста корпорации прекъснаха бизнесите си в Русия в поради спора в Украйна. Над 300 американски и мултинационални компании към този момент са в този лист, който нараства с всяка минута.

Въпреки че мнозина бягат, редица огромни имена са остават без коментар за обстановката и не престават да правят бизнес интервенциите си в Русия.

Сред тях са обичаните на американските консуматори Dunkin " Donuts, Subway и колосът Mondelez. Хотелската верига Marriott също е в листата на корпорациите, които не са спрели бизнеса си на съветския пазар.

От началото на войната към 330 компании се отдръпнаха от Русия в символ на митинг против нашествието. Все отново към 40 бизнеси не престават да работят в страната, макар възходящия публичен напън да подхващат дейности. Това се твърди в изготвен от професор Джефри Зоненфелд от Yale university.

Dunkin " Donuts има 150 местоположения в Русия, съгласно проучването, a Subway има 446 в цялата страна. Американският мултинационален производител на храни и питиета Mondelez, който държи марките Oreo, Ritz и доста други, има още по-голям отпечатък в страната от позиция на бизнес. Mondelez генерира към 3,5% от приходите си единствено от от Русия, което е към 1 милиард $.

Междувременно Marriott International дължи 4,3% от приходите си, или към 440 милиона $ на бизнеса в страната, съгласно данните от листата. Цифрите могат да обяснят ненапълно за какво фирмите не са се отводи от бизнесите си на съветска територия.

Заради възходящ напън върху Burger King, който има над 800 местоположения в Русия, веригата за бързо хранене спря всякаква корпоративна поддръжка за съветския пазар в отговор на войната. Това съобщи компания майка Restaurant Brands International.

Сред листата на другите компании за бързо хранене, загърбили бизнеса в Русия са McDonald`s Corporation, Starbucks, както фирмите за питиета Coca-Cola и PepsiCo.

Според MKM Partners прекъсването на интервенциите на McDonald`s в Русия ще коства на компанията 50 милиона $ на месец.

Списъкът се актуализира на всеки час.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР