През последната седмица акциите на китайският гигант в сектора на

...
През последната седмица акциите на китайският гигант в сектора на
Коментари Харесай

Бизнес дамата, която направи 2 милиарда долара за 4 дни

През последната седмица акциите на китайският колос в бранша на недвижимите парцели Country Garden Holdings скочиха съществено и това донесе спомагателни 2,1 милиарда $ към благосъстоянието на вицепрезидента на компанията Йанг Хуян.

И тази сума е била насъбрана единствено през първите четири дни на търговията на фондовите пазари за 2018 година, оповестява Bloomberg.

Йанг, която е контролиращ акционер в Country Garden, има положение от 25,6 милиарда $ към 5 януари. С това тя е петият най-богат човек в Китай съгласно Bloomberg Billionaires Index.

 Йанг Хуян
Източник:

Йанг Хуян

Ръстът от 6,9 на 100 на акциите от последните дни обаче може да й помогне да се изкачи още по-нагоре в класацията.

36-годишната Йанг Хуян е най-богатата китайка и най-младият милиардер във втората по величина стопанска система в света. Според данни на South China Morning Post тя наследила контролния пакет от скъпи бумаги от татко си през 2005 година.

Country Garden е измежду най-облагодетелствалите се компании от имотния взрив в Китай, довел до сериозен скок в продажбите на огромните участници на пазара. Тези на сдружението за 2017 година се пресмятат на 550,8 милиарда юана или 85 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР