През последната година ценовата амплитуда при цените на петрола не

...
През последната година ценовата амплитуда при цените на петрола не
Коментари Харесай

Патрик Поян: Търсенето на петрол ще нарасне слабо догодина

През последната година ценовата амплитуда при цените на петрола не се движи в границите на плюс-минус 4 или 5 $, а в границите на плюс минус 15 $, уточни пред Bloomberg Markets основният изпълнителен шеф на Total Патрик Поян. Според него тази волатилност ще се резервира на пазарите и следващата година.

" Търсенето на нефт може да се промени доста бързо ", сподели Поян. " През тази година то не е на изключително високи стойности поради макроикономическите трендове и комерсиалните войни. Хората световно са обезпокоени, макар че финансовите пазари порастват, движени от негативните лихвени проценти. "
 Русия е измежду най-скъпите места в света за произвеждане на нефт
Русия е измежду най-скъпите места в света за произвеждане на нефт

Най-високи са разноските във Венецуела - $63 за барел при цена на пазарите от $62,50

Ниският стопански напредък ще докара до растеж на търсенето от 1 млн. барела на ден до края на 2019 година, което е с 40% по-ниска стойност, в сравнение с беше първичната прогноза на Международната организация по енергетиката за 2019 година Тази наклонност ще се резервира и следващата година, дружно с високата волатилност на суровината.

Според Поян подовата цена на петрола ще бъде 60 $ за барел нефт, главно поради политика на ОПЕК. По думите му страните от картела работят доста поредно, с цел да не позволен тя да падне под тази стойност. За разлика от преди години, когато организацията искаше да ликвидира добива на шистов нефт в Съединени американски щати, този път тя не си е сложила целеви таван на цената на суровината.
 Иран е разкрила нови ресурси от над 50 милиарда барела нефт
Иран е разкрила нови ресурси от над 50 милиарда барела нефт

Това е една трета от настоящите ѝ ресурси

Плановете на самата Total включват разширение на възобновимите ѝ мощности край Абу Даби и в Катар. " Но това е въпрос на рентабилност ", сподели Поян. " Ние желаеме да имаме мощности с потенциал от 25 GW до 2025 година и ще бъдем доста нападателни в този сегмент на бизнеса. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР