През последната година профилираната гимназия по западни езици „Захарий Стоянов”

...
През последната година профилираната гимназия по западни езици „Захарий Стоянов”
Коментари Харесай

ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” бе домакин на три престижни национални състезания

През последната година профилираната гимназия по западни езици „ Захарий Стоянов” в Сливен бе хазаин на три национални надпревари по непознати езици: Националното съревнование по речеви и отзивчиви умения на британски език, проведено от МОН, финалите на националното съревнование „ Театър в училище” на Гьоте институт и Есенния шампионат на фондация „ Best”. Това сподели за Actualno.com шефът на образователното заведение Ефросина Кисьова.
Елитното сливенско учебно заведение е оторизирано да издава Кеймбридж документи, езикови документи на Гьоте институт и Австрийска езикова тапия.
В момента в гимназията се образоват 669 възпитаници в общо 27 профилирани паралелки с британски, немски, испански и съветски език.
По мотив тиражираните в обществените мрежи опасения за фрапантно орязване на часовете по непознати езици, Ефросина Кисьова успокои, че в противен случай – има нарастване на часовете за профилирана езикова подготовка. В XI и XII клас повишаването е доста – от досегашните шест на 10 часа седмично. Според Кисьова задоволително интензивно е и чуждоезиковото образование в осми клас, с плануваните 18-20 часа седмично за базисно асимилиране на непознат език.
" Както постоянно, по този начин и в този момент, нашите ученици се класират на призови места в национални надпревари и състезания, а това поддържа реномето ни на влиятелно и перспективно учебно заведение ", акцентира Ефросина Кисьова. " Това е и измежду аргументите гимназията ни да получи семейството на редица национални конгреси и шампионати ", добави тя.
Освен интензивната подготовка по непознати езици, учебното заведение влага и в филантропичната и патриотична подготовка на своите възпитаници. Немскоезична театрална натрупа, мощен Доброволчески клуб и емблематичният спектакъл „ Класика” допълват интелектуалната физиономия на сливенската езикова гимназия.
През предходната година клуб „ Млад възрожденец” на ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов” – Сливен бе отличен с първа премия за дейна обществена активност по време на Третата национална среща на клубовете „ Млади възрожденци” в София.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР