През последната година животът на хората по целия свят беше

...
През последната година животът на хората по целия свят беше
Коментари Харесай

Ето и най-щастливите държави в света за 2022 г.

През последната година животът на хората по целия свят беше белязан от пандемията и рестриктивните мерки, която тя наложи, само че все пак човешкият дух е кадърен да устои и на най-големите тествания. Ежегодното изследване Световен отчет за щастието, което се прави от Мрежата за решения за стабилно развиване към Организация на обединените нации, сплотява данни от 150 страни по света. За десета години отчетът показва най-щастливите страни по света, страните с най-нещастно население и факторите, които дефинират положението на народите.

Щастливите скандинавци

За пета поредна година първото място е за финландците. Скандинавската страна дружно с нейните съседки Дания (на 2-ро място), Исландия (3-то място), Швеция (7-о място) и Норвегия (8-о място) и по традиция са на едни от първите места в класацията, като съгласно създателите на изследването това се дължи в огромна степен на фактори като дълготрайност на живота, Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, социална поддръжка в сложни времена, ниски равнища на корупция и високи равнища на публично доверие, благотворителност и грижа на хората един за различен, както и независимост всеки да прави своите житейски избори.

Пълният лист на топ 10 най-щастливи страни за 2022 година включва още:  Финландия, Дания, Исландия, Швейцария, Нидерландия, Люксембург, Швеция, Норвегия, Израел, Нова Зеландия. 

Как се трансформира светът?

Коста Рика е южноамериканската страна, която заема най-високо място в класацията - 23-то, а от арабските страни с най-щастливи хора са Бахрейн (21-во място) и Обединените арабски емирства (24-то място).

Според данните от отчета равнищата на стрес и тревога през втората година от пандемията са спаднали в международен мащаб, само че към момента са с 4% по-високи от предпандемичната 2019 година

А къде е България - вижте на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР