През последната година имаше няколко големи скандала с Facebook, при

...
През последната година имаше няколко големи скандала с Facebook, при
Коментари Харесай

Разберете дали снимките ви във Facebook са били хакнати

През последната година имаше няколко огромни абсурда с Фейсбук, при които стана ясно, че персоналните данни на милиони консуматори са били откраднати или достъп до тях е даван на трети страни.

В един от тези случаи ставаше въпрос за бъг в системата, довел до приключването на фотоси. Проблемът е бил в АPI интерфейса на обществената мрежа, който е дал по-голям достъп до фотосите на потребителите от плануваното, в това число и до изображения на хората, които не са споделяни с други профили във Фейсбук.

На процедура бъгът е разрешил през интервал от няколко дни трети лица да виждат фотосите без знанието на потребителите. От Фейсбук настояват, че са наранени 6,8 млн. изображения в над 1500 приложения, които са основани от 876 разработчика. Ситуацията е неприятна, защото визира освен фотосите, които са обществено налични за всички, само че и тези, които пазите в акаунта и не сте ги споделяли с никой в обществената мрежа, оповестява SlashGear.

Компанията е създала онлайн инструмент , с който да разберете дали персоналната ви сбирка от фотоси e наранена от казуса. Всъщност това е страница, от която може да видите кои приложения в профила ви имат до фотосите и дали сте наранени от този бъг. Проверката можете да извършите ТУК. Имайте поради, че е належащо да сте логнати в своя профил, с цел да я извършите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР