През последната година и половина пресякохме контрабандни канали и от

...
През последната година и половина пресякохме контрабандни канали и от
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Сомовете в реките ще са по-малко блажни

През последната година и половина пресякохме контрабандни канали и от тях взехме 2 милиарда лева С тези пари дофинансираме европейските планове. Вижда се, че не се пипат парите от дълга, по тази причина и опозицията не ни плюе. Това разяснява в Раковски, където откри пречиствателна станция, министър председателят Бойко Борисов. С него беше и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Борисов акцентира, че опитът „ Орешарски” е коствал на страната 10-11 милиарда лева и се надява българите в никакъв случай повече да не повторят този опит. Борисов сподели, че е горделив, че всяка седмица в страната се откриват за 60, 70, 100 млн. лева пречиствателни станции.

„ Като идвах насам, виждам всички полета са засадени и се поливат. Отпадните води към този момент не се вливат в нивята. И сомовете в реките ще са по-малко блажни”, пошегува се Борисов.



Той благодари на спасителите, които се бориха с пожара в Рила. Премиерът заяви, че сутринта са му докладвали, че огненият пъкъл е локализиран и че има техника и съоръжение за подобен тип произшествия. Той акцентира, че огнеборците са работили в доста труднодостъпни региони.

Пречиствателната станция, която откри Борисов в Раковски, е за близо 58 млн. лева

Кристина ИВАНОВА

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР