През почивните дни в столичната Пета градска болница почина 64-годишна

...
През почивните дни в столичната Пета градска болница почина 64-годишна
Коментари Харесай

Без карантина за колегите на вече починала от COVID-19 жена?

 През почивните дни в столичната Пета градска болница умря 64-годишна пациентка след затруднения от ковид. Това стана единствено ден, откакто беше призната за лекуване. Жената беше служител на гара " Илиянци ". По време на работа началникът й забелязал, че тя не се усеща добре.

" В деня, в който последно беше на работа, някъде по обяд влязох при нея за услуга и видях, че е умърлушена. Забелязах, че не обядва, както прави всеки ден по това време. Каза, че не й е добре ", изясни Цветан Александров, шеф на гара " Илиянци ".

На идващия ден положението й се утежнява. Вместо да потърси здравна помощ, решава да се лекува у дома.

" Мислела е, че е по-скоро грип, защото времето беше такова - нито в студено, нито топло. На втория ден се разбра измежду сътрудниците, че е с двустранна бронхопневмония. Ден по-късно я одобриха в болница и споделиха, че е с позитивна проба за COVID-19 ", изяснява Александров.

Въпреки че е включена на апаратна вентилация, лекарите не съумяват да се преборят за живота й.

Жената работела като началник " Търговска употреба " на гарата. Длъжността й налагала да се среща с доста клиенти и сътрудници.

" На ден с 10-ина души най-малко беше в директен контакт. Всеки ден има разнообразни дежурни ", изясни Цветан Александров. Той самият също имал ежедневни контакти с към този момент умрялата жена. Работил в прилежащата канцелария.

Докато била на работа, дамата не е употребила защитна маска, споделят сътрудниците й. Никой не знае от кое място се е заразила. Знае се обаче, че е имала контакт и със сина на първите умряли от ковид в България. Той също работи на гарата в Илиянци и към момента е под карантина.

" Още тогава имаше доста чиновници, които са желали да се изследват. Във ВМА, в " Пирогов " са отказвали, защото са казвали, че ние сме втора контактна линия ", изяснява Александров.

След като сътрудниците на към този момент умрялата жена схващат, че е с позитивна проба за ковид, началникът на гарата сигнализира в Регионалната здравна ревизия. Досега обаче никой от чиновниците на гара " Илиянци " не е комплициран под карантина. Не са и изследвани. Знае се, че са изолирани единствено брачният партньор и дъщерята на 64-годишната жена.

Ръководителят на гарата твърди, че не е направена и наложителната стерилизация на работните пространства.

" Значи на идващия ден, откакто тя към този момент е болна и е в домакински отпуск, на нейното място работи друга колежка. Всички се тормозят ", изясни началникът на гарата.

От Националната компания " Железопътна инфраструктура " обясниха, че никой не им е алармирал за смъртния случай. От БДЖ пък споделят, че въпросът е в пълномощията на Регионалната здравна ревизия. След сигнал от " Нова ТВ ", оттова започнаха инспекция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР