През почивните дни се въвеждат временни ограничения на движението по

...
През почивните дни се въвеждат временни ограничения на движението по
Коментари Харесай

Временни ограничения на движението по АМ Хемус през почивните дни

През почивните дни се вкарват краткотрайни ограничавания на придвижването по сектори от автомагистрала " Хемус ", оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

На 2 декември /събота/
От 8 до 12 часа ще бъде лимитирано придвижването на тежкотоварни коли над 12 т от 30-ти до 47-ми км на Автомагистрала " Хемус " в посока Варна. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут при 30-ти км на Автомагистрала " Хемус " по пътна връзка " Витинска река ", ще продължава по път I-1 София – Ботевград и път II-17 до пътен възел " Ботевград " при 47-ми км на Автомагистрала " Хемус ".

При нужда, според от метеорологичните условия и интензивността на трафика, придвижването на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел " Правец " /при 52-ри км/ по път I-3 Ботевград - Ябланица и ще се връща още веднъж на автомагистралата при пътен възел " Осиковска Лакавица " /при 60-ти км/.
Временното ограничаване в придвижването е за усъвършенстване на трафика по автомагистрала " Хемус " в региона на тунелите " Топли дол " и " Правешки ханове " преди идните почивни дни, когато доста хора потеглят на път.

На 3 декември /неделя/
От 14 до 20 часа ще бъде лимитирано придвижването на тежкотоварните коли над 12 т от 60-ти до 52-ри км на Автомагистрала " Хемус " в посока София. Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел " Осиковска Лакавица " /при 60-ти км/ по път I-3 Ботевград – Ябланица и ще се връща на автомагистралата по пътен възел " Правец " /при 52-ри км/.

При нужда, според от метеорологичните условия и интензивността на трафика, придвижването на МПС над 12 т ще се пренасочва и от пътен възел " Ботевград " /при 47-ми км/ по път II-17 и по път I-1 София – Ботевград до пътна връзка " Витинска река " /при 30-ти км/ на Автомагистрала " Хемус ".
Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да съблюдават разпоредбите за придвижване и напътствията на чиновниците на " Пътна полиция ", да карат деликатно, спазвайки отдалеченост и със съобразена скорост, да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи. Да не се употребяват спешните ленти по автомагистралите за по-бързо напредване при претрупан трафик. По този метод се попречва прекосяването на транспортните средства със специфичен режим на придвижване при положение на случай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР