През почивните дни около празниците над 7200 пациенти са преминали

...
През почивните дни около празниците над 7200 пациенти са преминали
Коментари Харесай

Над 7200 пациенти са минали през Пирогов около празниците


През почивните дни към празниците над 7200 пациенти са минали през „ Пирогов”. За лекуване са останали 1100. Това сподели шефът на болничното заведение проф. Асен Балтов в „ Тази сутрин” по bTV.

За последното денонощие в травматологичния кабинет са минали над 150 души. От пиратки са потърпевши и три деца, от които 16-годишно момче е с ампутиран пръст, както и 10 възрастни.

Най-фрапантният сигнал по празниците е за юноша, сякаш подгонен от мечка. „ Оказа се момче, което най-вероятно е използвало хапчета екстази. Някой го е видял, че върви по къси гащета в планината”, описа той.

Пациенти след препиване имаше и по коледните празници, имаше и по Нова година, като по Коледа бяха повече, съобщи още проф. Балтов. „ Хубавото е, че подправения алкохол към този момент го няма, тъй като той предизвикваше изключително тежки поражения”, добави шефът на „ Пирогов”.

По празниците е имало и случаи на инфаркти и инсулти, като по отношение на предходната година са били по-малко. „ В идващите дни следва внезапно захлаждане, тъй че рискът от инфаркти и инсулти се увеличава”, предизвести проф. Балтов.

„ Макар и да наследихме много съществени отговорности, с помощта на напъните на всички в болничното заведение, приключваме годината на дребен счетоводен позитивен баланс по отношение на предходната година”, добави шефът на „ Пирогов”.

Задълженията бяха 22 милиона, сега са 20, а просрочията бяха 14 милиона, сега са 10. Оборотът на болничното заведение се подвигна с 15%, или 7,5 милиона.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР