През почивните дни Манфред Вебер (на снимката) бе посочен като

...
През почивните дни Манфред Вебер (на снимката) бе посочен като
Коментари Харесай

Манфред Вебер и Марош Шефчович са първите кандидати за поста на Юнкер

През почивните дни Манфред Вебер (на снимката) бе посочен като претендент на Европейската национална партия (ЕНП) за правоприемник на Жан-Клод Юнкер като ръководител на Еврокомисията. Сега стана ясно и името на първия претендент на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Това е словашкият политик Марош Шефчович, вицепредседател на Европейската комисия и европейски комисар по междуинституционалните връзки и администрацията , оповестява немското издание Der Spiegel, представено от " Фокус ".

Шефчович увери депутатите в Страсбург, че желае да работи за постигането на „ съответни, безапелационни и вдъхновяващи решения “. Европа би трябвало да стане по-силна и по-независима. Поради тази причина би трябвало да се работи за „ европейската интеграционна машина “ и предотвратяването на разделянето сред Изтока и Запада в Европейски Съюз. В същото време Шефчович акцентира, че желае да се бори против „ подправените обещания ", давани от популистите и ксенофобиите.

Изборите за Европейски парламент ще се проведат от 23 до 26 май 2019 година Кандидатът на най-силната партия в Екологичен потенциал има положителни шансове да бъде определен за ръководител на Европейската комисия. Така бе и при избирането на Жан-Клод Юнкер (ЕНП) през 2014 година, напомня изданието.

Шефкович е член на Европейска комисия от 2009 година насам. От 10 февруари 2010 година е вицепредседател на Европейска комисия и европейски комисар по междуинституционалните връзки и администрацията.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР