През по-голямата част от миналата година Илон Мъск оглавяваше списъка

...
През по-голямата част от миналата година Илон Мъск оглавяваше списъка
Коментари Харесай

Падението на Илон Мъск

През по-голямата част от предходната година Илон Мъск оглавяваше листата на богатите. Тъкмо в края ѝ, през декември 2022 година, той обаче губи водачеството в класацията. Изпреварва го френският бизнес магнат Бернар Арно.
 Илон Мъск, Бернар Арно и новината, че притежателят на Twitter и Tesla към този момент не е най-богатият човек на света
Кой измести Илон Мъск от върха на най-богатите хора на планетата

Милиардерът към този момент не е най-богатият човек на света

Добри вести за Мъск въпреки всичко има. И те са, че той въпреки всичко се класира пред други американски софтуерни милиардери, които преобладаваха в листата през последните години. Нетното му положение в действителност доближи връх от 338 милиарда $ през ноември 2021 година Интересно е, че сумата съответствува със положението на Tesla.

През 2022 година обаче компанията за електрически коли губи почти 70% от цената си. Това се случва след забавяния на производството в Китай, евакуиране на коли и опасения измежду вложителите, че Мъск е заплеснат от новата си роля на началник на Twitter. В разследване на новите отговорности и отговорности на милиардера, Tesla изпада от топ 10 на най-ценните компании.
 Снимка 567870

За негово страдание неприятните вести не свършват дотук. Илон Мъск може да " похвали ", че регистрира антирекорд - най-голямата загуба на благосъстояние в актуалната история. През последните 13 месеца чистото му положение се срутва с повече от 200 милиарда $. Любопитно е, че толкоз почти е брутният вътрешен артикул (БВП) на съседката ни Гърция.

Друго забавно е, че Илон Мъск губи повече от половината от положението си сред ноември 2021 година и декември 2022 година До огромна степен това се случва поради срутва на акциите на Tesla, което е обвързвано и с покупката на Twitter от милиардера.
 Илон Мъск, Twitter и анкетата да се отдръпна като основен изпълнителен шеф на компанията
Какво се случва с Илон Мъск и поста му като началник на Twitter

Ще се откаже ли да бъде началник

Не единствено Мъск обаче може да е отчаян от падението си. През последната година благосъстоянието и на други американски милиардери е намаляло доста. От януари 2022 година Бил Гейтс от Microsoft, Джеф Безос от Amazon, Лари Елисън от Oracle и Лари Пейдж от Гугъл са изгубили общо над 180 милиарда $, написа The Independent.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР