През петте месеца на пълномащабна война руските военнопрестъпници в Украйна

...
През петте месеца на пълномащабна война руските военнопрестъпници в Украйна
Коментари Харесай

Жилищните сгради са основна мишена на руската армия

През петте месеца на пълномащабна война съветските военнопрестъпници в Украйна са атакували цивилни обекти 60 пъти повече, в сравнение с военни цели. Това се споделя в отчет на Центъра за противопоставяне на дезинформацията към Съвета за национална сигурност и защита на Украйна.

" Противно на изказванията на Владимир Путин, че " съветската войска не нанася удари по цивилни цели ", през петте месеца на войната Русия нападна цивилни цели съвсем 60 пъти по-често от военните. В числа това са 17,3 хиляди офанзиви по цивилни цели и към 300 - по военни. Нашествениците нанасят удари преди всичко по гражданската инфраструктура на градовете, ситуирани по фронтовата линия “, осведомят от центъра.

Руските окупатори се надяват, че с терора си против цивилното население украинците ще спрат да оказват опозиция и ще се извърнат против Володимир Зеленски. Към днешна дата повече от 50% от целия жилищен фонд на Мариупол, Харков, Чернигов, Буча, Северодонецк и Лисичанск е развален или опустошен. Броят на украинците, останали без дом, към този момент надвишава 3,5 милиона души, или 8% от популацията на страната.

Медицински, просветителни институции и културни обекти са станали цел на съветски офанзиви. В цялата страна са ударени над 830 здравни заведения, 2129 просветителни институции и над 530 културни обекта. Една от главните аргументи за ударите по цивилен обекти е ниската акуратност на съветските оръжия и потреблението на остарели или погрешни данни. Повече от 70% от съветските ракети не поразяват набелязаните цели.

Руската окупаторска войска в Украйна ежедневно прави военни закононарушения, в това число убийството на невъоръжени, измежду които стотици деца. От началото на пълномащабната война са убити 358 деца от съветските бойци. Има доказателства за 24 632 военни закононарушения на Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР