През петъчната търговия британската лира се оказа под натиск от

...
През петъчната търговия британската лира се оказа под натиск от
Коментари Харесай

Липсата на прогрес в преговорите за преходния период след Брезкит натисна британската лира



През петъчната търговия английската лира се оказа под напън от продажби на валутните пазари, следвайки серия слаби стопански данни от Англия и неналичието на напредък в договарянията за предходния интервал след Брекзит.

Индустриалното произвеждане на Острова се намали в края на 2017-а година с най-солидно движение от септември 2012-а година насам, като в това време английският търговски недостиг се усили до най-високи равнища от септември 2016-а година насам. Тези по-слаби данни допускат, че английската статистика може да ревизира леко надолу експресните си оценки за известно ускорение на икономическия напредък в Обединеното кралство през последното тримесечие на предходната година.

Това предизвика известно намаляване на английската лира по отношение на останалите водещи валути, като спадът на паунда се задълбочи, откакто основният европреговарящ Мишел Барние съобщи, че на следващия кръг на договаряния не беше реализирано съглашение сред Европейската комисия и Англия за преходния интервал след Брекзит.

В рамките на петъчната търговия английската лира се намалява с 0,7% към триседмично дъно от 1,3790 щатски $, откакто единствено ден по-рано паундът нарастна за малко до 1,4066 равнището, реагирайки положително на сигналите от Английската централна банка за допустимо по-скорошно и по-агресивно повишение на лихвените ставки. Еврото пък нараства с близо 0,9% към 0,8878 паунда, отскачайки от вчерашно 7-дневно към 0,8732 равнището.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР