През периода от началото на годината до юли Албания е

...
През периода от началото на годината до юли Албания е
Коментари Харесай

В Албания има най-голям брой туристи от Косово и Македония

През интервала от началото на годината до юли Албания е била посетена от 3,3 милиона задгранични туристи, което е с 12,4% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Посетителите от района съставляват към 60% от общите задгранични гости в Албания тази година.
Гражданите от Косово, последвани от тези на Македония, не престават да са най-големият % от гости в Албания, съобщи БГНЕС.
Според Албанския статистически институт (INSTAT) през интервала от януари-до юли в Албания са влезнали 1.057.00 жители на Косово, което е нарастване с 13.7% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Косовските туристи съставляват 34% от общия брой туристи, посещаващи страната.
- Втори по брой са македонците или 372 000, което е 3,4 % нарастване. Следват гърците с 311 000, италианците с 159 000, англичаните с 223 000, черногорците с 216 000 и поляците със 76 000 гости, които са влезнали в Албания през седемте месеца на годината, заяви INSTAT.
Според същия източник множеството страни с максимален приток на туристи в Албания са тези с максимален брой албански емигранти.
„ Това значи, че множеството от туристите, които се регистрират като чужденци, са албански жители, дали документи от страните, в които са се преместили. Това значи, че огромна част от туристите, за които се оповестява, че са чужденци, са албански жители, които имат документи от страните, в които са се преместили. ”, показват от INSTAT.
Според Централната банка на Албания, непознатите туристи през 2018 година са похарчили към 1,9 милиарда евро. Туристическият бранш също ще реализира положителни резултати през тази година, увеличавайки своя дял в стопанската система на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР