През периода от 29-и юни до 3-и юли, технически специалисти

...
През периода от 29-и юни до 3-и юли, технически специалисти
Коментари Харесай

БДЖ: Първите ремонтирани локомотиви ще влязат в експлоатация до края на годината

През интервала от 29-и юни до 3-и юли, механически експерти от „ БДЖ - Пътнически превози” ЕООД извърши инспекции на място по осъществяване на договорите за капитални поправки на електрически локомотиви.

Дружеството има два такива контракта за ремонт, изпълнявани надлежно от компаниите ДЗЗД „ Обединение „ Рейл Сървисис”, Р. Чехия и „ Жос Врутки” А.С., Р. Словакия, и осъществени след извършени процедури в края на 2019 година

Първите локомотиви са на място при изпълнителите, които работят по тяхното цялостно възобновяване. И двата контракта са за осъществяване на капитален ремонт на по 10 броя електрически локомотиви, като напълно скоро следва за ремонт да бъдат изпратени и идващите два локомотива.

Първите ремонтирани локомотиви е планувано да влязат в употреба още в края на настоящата година.

Срокът за осъществяване на контракта с ДЗЗД „ Обединение „ Рейл Сървисис” е за 24 месеца, а този с „ Жос Врутки” А.С. е за 36 месеца. Така дружно с плануваната доставката на 10 нови локомотива Smartron при започване на 2021 година,,БДЖ - Пътнически превози” ЕООД ще разполага и с още 20 напълно възобновени електрически локомотива.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР