През първото тримесечие на тази година беше пречупена наблюдаваната от

...
През първото тримесечие на тази година беше пречупена наблюдаваната от
Коментари Харесай

Ускорява се годишният растеж на депозитите

През първото тримесечие на тази година беше пречупена следената от септември 2021 година наклонност към закъснение на годишния напредък на депозитите на неправителствения бранш в банковата система. Тази динамичност се определяше напълно от ускоряването на годишния напредък на депозитите на нефинансови предприятия.

Това е записано в тримесечния „ Икономически обзор “ на Българската национална банка, който показва информация и разбор на динамичността на потоците по платежния баланс, паричните и кредитните елементи, връзката им с развиването на действителната стопанска система и въздействието им върху ценовата непоклатимост.

Влияние за следеното ускоряване е допустимо да оказва отсроченото осъществяване на капиталови планове в изискванията на по-голяма неустановеност в икономическата среда.

В бранша на семействата се резервира наклонността към закъснение на растежа на депозитите, за което оказва въздействие намаляването на действителния наличен приход на семействата в следствие от ускоряването на инфлацията. Същевременно мощно негативните действителни лихвени проценти по депозитите и запазващите се такси, прилагани от банките за поддържането на парични наличия над избран размер, най-вероятно не престават да подтикват семействата да пренасочват своите спестявания от депозити към различни благоприятни условия за вложение или опазване на цената.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР