През първото тримесечие на 2025 година трябва да дойдат първите

...
През първото тримесечие на 2025 година трябва да дойдат първите
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: През първото тримесечие на 2025 г. трябва да дойдат първите F-16

През първото тримесечие на 2025 година би трябвало да дойдат първите самолети F-16. Това разгласи министърът на защитата Тодор Тагарев в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

„ Двата кораба са в градеж. Единият към този момент е на вода. „ Страйкърите “ би трябвало да почнат да постъпват от средата на 2025 година В едни къси периоди ние ще забележим българската войска преобразена “, уточни Тагарев.

„ Взели сме решение в Министерския съвет и сме предложили на президента Румен Радев да издаде декрет за нов мандат на адмирал Емил Ефтимов “, сподели Тагарев.

„ Нещата в никакъв случай не се случват от през днешния ден за на следващия ден в областта на защитата. Кабинетът има доста ясна и поредна политика за подсилване на отбранителните качества. Има един проект за повишаване на разноските от 2018 година и нашият кабинет следва твърдо този проект и през тази година заложените разноски за защита и за идната задачата към този момент ще бъде реализирана и надмината. Заложени са над 2,05% от Брутният вътрешен продукт за защита и това ни дава опция да влагаме доста съществено и в хората, и във въоръжение и техника. Тази година спрямо предходната бюджетът за защита е с 800 млн. лева по-голям. Догодина ще бъде с 800 млн. лева по-голям от тази година. Тоест имаме доста огромен растеж на бюджета за защита, което ни дава доста солидна основа за създаване на защитата на страната “, по този начин министърът на защитата разяснява бюджета за защита.

„ Заплахата за националната ни сигурност остава (бел. ред. от войната в Украйна). Рисковете за нас си остават. Големият проблем е, че в случай че Русия надделее в тази война, всички оценки са, че ще минат доста дребен брой години и ще продължи нападателната политика и по отношение на други страни. Това изяснява нашия стратегически интерес Украйна да победи в тази война, да възвърне своята територия и самостоятелност, като най-основната опасност против съветската опасност “, по този начин Тагарев разяснява войната в Украйна.

„ Наш вътрешен въпрос е какво ще вършим с този монумент, въпреки че „ монумент “ не е вярното име, защото тази структура в центъра на София, не е обвързвана с военни дейности. Абсолютно изрично не е боен монумент “, по този начин министърът на защитата разяснява демонтажа на Паметника на Съветската войска.

Той сподели още, че все още няма рецензии от президента във връзка с това, което се прави в региона на защитата. За военната помощ за Украйна, Тагарев изясни, че тези над 100 БТР-а са били в Министерство на вътрешните работи и не са употребявани от десетилетия. Работи се по въпроса по какъв начин ще бъдат превозени до Украйна – МО, Министерство на вътрешните работи и Министерството на превоза ще би трябвало да провеждат транспорта на машините, съобщи министърът.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР