През първото тримесечие на 2018 г. финансовата компания отчита по-ниски

...
През първото тримесечие на 2018 г. финансовата компания отчита по-ниски
Коментари Харесай

Societe Generale преструктурира поделението си за инвестиционно банкиране

През първото тримесечие на 2018 година финансовата компания регистрира по-ниски доходи от съперника BNP Paribas

Печалбата на поделението за капиталово банкиране в Societe Generale (в милиарда евро)

Увеличаване

Печалбата на поделението за капиталово банкиране в Societe Generale (в милиарда евро)

Преглед на оригинала Смаляване
Трудностите за Societe Generale стартират през 2008 година, когато напущат редица експерти. Още по тематиката
FT: Unicredit обмисля обединение със Societe Generale

Двете банки имат поделения в България - Уникредит Булбанк и Сосиете женерал Експресбанк
4 юни 2018
Unicredit търси обединение със Societe Generale
4 юни 2018
Societe Generale понижава броя на клоновете си във Франция с 15%

Банката обмисля обединение с немската Commmerzbank
28 ное 2017
Societe Generale регистрира 28% спад на облагата

Слабото показване на банката през второто тримесечие се дължи на възходящи правосъдни разноски
2 авг 2017 Поделението за капиталово банкиране във френската банка Societe Generale беше изправено пред огромни провокации и компликации след отдръпването на изпълнителния шеф Дидие Валет през март. През първото тримесечие на 2018 година приходите на финансовата институция се усилиха с едвам 6%, до момента в който съперникът ѝ BNP Paribas регистрира растеж от 38%, демонстрират данни на Goldman Sachs.

На мястото на Валет застана Северин Кабан, който си слага амбициозната цел да преструктурира поделението и да усъвършенства финансовите резултати на фона на острите рецензии на редица анализатори. Банкери от други компании и чиновници в Societe Generale настояват, че компликациите за банката са почнали преди 10 години, когато водещи експерти, които са в основата на бизнеса за търговия с деривати на финансовата компания, са напуснали. Сред тях е бил и Жан Пиер Мустие, който понастоящем е основен изпълнителен шеф на UniCredit, обобщава Financial Times.

Предстоят ли положителни времена за Societe

Бивш чиновник на Societe Generale, който сега работи в конкурентна банка, счита, че френската група е " изгубила същински водачи и експерти в своята област, които са движили възхода ѝ ". " Жалко за страхотния франчайз, с който разполагаха ", добавя той.

Стойността на акциите на финансовата институция, която има бизнес и в България, се е намалила с 23% от 1 март, като понижението през същия интервал в показателя Stoxx EU 50 e 17%.

В изявление за Financial Times Кабан, който е в Societe Generale от 2007 година, разяснява, че съгласно него бизнесът за търговия с деривативни принадлежности към този момент не е определящ за компанията. " Мисля, че имаме да свършим още работа ", споделя той. От началото на 2018 година финансовата институция стартира да уголемява интервенциите си, което беше добре признато от анализаторите и вложителите, твърди Кабан.

Кабан има вяра, че тактиката за преструктуриране ще докара до триумфи. Чрез нея управлението на групата се стреми да ограничи риска в нестабилните пазари, когато волатилността е рекордно висока. Също по този начин банката се стреми да усили покупко-продажбите с корпоративни клиенти, които са 35% от общия брой. Кабан има вяра, че би трябвало да се измести и фокусът на продуктите, тъй че да подхожда на всички условия на пазара. Според него точно тези пропуски са довели да слабите финансови резултати през първото тримесечие на тази година.

" В сегашната обстановка няма задоволително мощно търсене на добре структурирани артикули ", твърди той и счита, че заради тази причина би трябвало да обсъдят обширно разновидностите за идните промени.

Какво демонстрират числата от първото тримесечие

Кабан не може да дефинира дали измененията ще доведат до по-добри резултати, само че счита, че изискванията от първото тримесечие на 2018 година са преходни. Според него заради това не са нужни големи промени.

" Проблем е, че ни е належащо време, с цел да убедим вложителите. Стратегията ни е ясна и в нея няма основни промени по отношение на предходните ", изяснява 60-годишният французин.

Изпълнителният шеф на поделението за капиталово банкиране в Societe Generale разяснява, че резултатите от първото тримесечие на тази година не са толкоз обезпокоителни, защото до преди 15 години финансови институции от ранга на Goldman Sachs са отчитали едва първо тримесечие, само че идващите три през годината са били мощни.

Азура Гуелфи, анализатор в капиталовата банка Citi, разяснява, че резултатите на Societe Generale от тримесечието са разочароващи и добави, че мениджмънтът не е обяснил аргументите за по-слабото показване от съперниците им. " Предстои да разберем дали това ще продължи ", сподели Гуелфи. GLEP Quotes by TradingView
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР