През първото тримесечие на 2017 г. общите разходи на работодателите

...
През първото тримесечие на 2017 г. общите разходи на работодателите
Коментари Харесай

Разходите за труд са нараснали с 10% за година, в туризма - с под 2%

През първото тримесечие на 2017 година общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях нарастват с 10.1% по отношение на същия интервал на предходната година, сочат предварителните данни на Националния статистически институт.

Увеличението в промишлеността е с 10.5%, в услугите - с 10.6%, и в строителството - с 5.8%.

По стопански действия през първото тримесечие на 2017 година най-голям годишен растеж на общите разноски за труд е регистриран в икономическите браншове " Операции с недвижими парцели " - с 15.2%, " Професионални действия и научни проучвания " - с 13.3%, " Търговия; ремонт на коли и мотоциклети " и " Доставяне на води; канализационни услуги, ръководство на боклуци и възобновяване " - по 12.3%.

Най-слабо нарастват общите разноски за труд в хотелиерството и ресторантьорството - с 1.6%, в културата, спорта и развлеченията - с 3.8%, и в строителството - с 5.8%.

Разходите за заплати за година нарастват с 9.9%, а другите разноски (социални заплащания, болнични, осигуровки) - с 11.2%. По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 1.4% в туризма до 15.4% при брокерите на парцели.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР