През първото шестмесечие на тази година в Акушеро-гинекологичното отделение на

...
През първото шестмесечие на тази година в Акушеро-гинекологичното отделение на
Коментари Харесай

Нов живот! 61 бебета са се родили в Мездра през първите 6 месеца от годината

През първото шестмесечие на тази година в Акушеро-гинекологичното поделение на многопрофилната болница в Мездра са се родили 61 бебета. Традицията младенците от мощния пол да са повече бе изменена - момчетата са 30, а девойките - 31.
Повечето от новородените са от железничарския град и общината, а останалите пеленачета са от Враца, Роман и Своге. За съпоставяне, предходната година бебетата, родени в локалната болница за същия интервал, бяха 73.
Първото бебе за годината се появи на бял свят на 4 януари. Малкият Янислав е трета рожба за 20-годишната Добринка Иванова от Мездра.
Под всеотдайните грижи на екипа от акушер-гинеколози, акушерки и санитарки, през предходната година в гинекологичното поделение на МБАЛ-Мездра са се родили 141 деца, което е с 11 по-малко от миналата, когато родените са 152.
Продължава отрицателната наклонност в общината да са повече умряли, в сравнение с новородените. През миналата година популацията е намаляло с 460 души, от които 245 са мъже и 215 дами.
Данните на Националния статистически институт демонстрират позитивен машинален приръст в общината. През 2020-та година заселилите се са 665 души, а емигриралите - 508.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР