През първото полугодие на текущата година инвеститорите в недвижими имоти

...
През първото полугодие на текущата година инвеститорите в недвижими имоти
Коментари Харесай

Предприемачите инвестират в нов имотен сегмент

През първото полугодие на настоящата година вложителите в недвижими парцели пренасочиха вложенията си от комерсиалния към офис сегмента. Общият дял на покупко-продажбите с офиси през интервала е 65%, като комерсиалните, макар че отстъпват от челната позиция, не престават да притеглят интерес и остават на втора позиция с 23%. Далеч след тях, на трето място с 6% са парцелите за градеж, следвани от хотели и индустриални парцели.

„ През първото полугодие на 2018 година са осъществени основно покупко-продажби с активи, които генерират доход. Техният дял е 73%, а парцелите, добити за лично прилагане или със спекулативна цел остават значително обратно със надлежно 18% и 9%. Инвестиционните размери са разпределени сред София (95%), Бургас (4%) и Плевен (1%)” се показва в отчет на Colliers International.

Инвестициите са най-вече от южноафрикански и полски бизнесмени. Заедно с български купувачи те са генерирали обща стойност на капиталовите покупко-продажби в размер на 351 млн. EUR през обсъждания интервал. Само пет от тях образуват малко над 80% от целия размер.

През второто полугодие на настоящата година упованията са пазарът да се резервира постоянен. Офисните и комерсиалните площи ще останат най-привлекателни за вложителите. Въпреки, че размерът от транзакции евентуално няма да надмине този от края на 2017 година, осъществените покупко-продажби са знак за съществуване на ликвидност, което би могло да докара до нахлуване на нови вложители. В допълнение на това, съществуването на постоянен заемен капитал за придобивания и високите равнища на търсене от страна на наематели на офисни и търговски площи са добра основа за следващи положителни вести в обсъждания сегмент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР