През първото полугодие на 2019 година, 88 са били задържаните

...
През първото полугодие на 2019 година, 88 са били задържаните
Коментари Харесай

Проявите на футболно хулиганство намалели

През първото полугодие на 2019 година, 88 са били арестуваните след спортни срещи ентусиасти. За съпоставяне за същия интервал на предходната година арестуваните са били 96. Това сочат систематизираните данни на Националния център по сигурността на спортни мероприятия при Главната дирекция "Национална полиция " за първите 6 месеца на 2019 година, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Почти двойно понижаване на случаите на потребление на пиротехника по време на спортни събития се следи при съпоставяне на двете първи полугодия – от 459 за първото полугодие на 2018 година през първите шест месеца на тази година са регистрирани 283 случая.

Анализът демонстрира, че значително това се дължи и на измененията в Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия, влезнали в действие от есента на 2018 година, с които се вкараха нови ограничения, с които се даде опция за повишение на успеваемостта на полицейската активност.

Административнонаказателната активност през първите 6 месеца на 2019 година също е повлияла за реализиране на тези резултати. Наказани са 48 лица, наложени са 45 насилствени административни ограничения, 5 административнонаказателни ограничения, 39 санкции и в 2 случая е наложено наказване "безвъзмезден труд в интерес на обществото ".

Наложените насилствени административни ограничения имат извънреден предпазен и възпиращ резултат, защото тези, на които се постановат, не могат да посещават футболни или спортни срещи за период от една до пет години в България и чужбина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР