През първия уикенд на август български филми се въртят по

...
През първия уикенд на август български филми се въртят по
Коментари Харесай

БГ филми и световни хитове по HBO

През първия уикенд на август български филми се въртят по HBO у нас и в още 6 страни, като сред добавените заглавия са „ Диви и щастливи “ и „ Котка в стената “, а измежду към този момент одобрените са „ Ирина “ и „ Дамасцена:Преходът “. Специалната селекция цели разпространение на родното кино през интернационалната аудитория. При поредиците чакаме с интерес новия тайнствен автентичен сериал по претекстове от фантастичния свят от романите на Лъвкрафт. „ Страната на Лъвкрафт “ е с премиера на 17 август и сигурно ще притегли вниманието на феновете на мистериите, окултните вълшебства и чудовищата – нищо не е такова, каквото наподобява, а сериалът носи чувството на Индиана Джоунс. В документалистиката премиерно заглавие е третата част на пробната поредност на HBO Европа „ Вкъщи: Финландия “,  отдадена на изолацията с къси филми на създатели от северната страна. Ето и подробната информация

„ Котка в стената “

В драмата на Весела Казакова и Мина Милева българката Ирина сама отглежда дребния си наследник в жилищен блок в югоизточен Лондон и се пробва да си изкарва прехраната като проектант, вместо да разчита на обществени помощи като множеството си съседи. Тя би трябвало да води война с тях освен за ориста на бездомна котка, която се е барикадирала в дупка в стената на блока, само че и с общината, която възнамерява да стартира изцяло непотребен, само че доста безценен ремонт на постройката.  За него би трябвало да платят единствено притежателите на жилища, само че не и жителите на обществени помощи. Притисната напълно безусловно до стената, Ирина взима фрапантно решение да промени напълно живота си, каквото и да й коства това. В функциите са Ангел Генов, Ирина Атанасова, Орлин Асенов, Гилда Уо, Джон-джо Инкпен, Джон Харти.

„ Диви и щастливи “

Боряна и Мила са приятелки от деца с буйна кръв и огромни фантазии. Но животът им не се стича по този начин, както са очаквали и двете са се трансформирали в дами, които не желаят да бъдат. Младата Боряна мечтае да кара мотор и да печели трофеи, само че вместо това е унищожена разведена жена, която чисти къщи. Мила пък мечтае да е писателка, само че единственото, което написа, са имейли и брошури за колцентъра, където работи. Всичко обаче се трансформира, когато Боряна се влюбва още веднъж. Готова е на всичко за своя обичан и поради него отмъква 30 000 лв. от сейфа на богатото семейство, за което работи. Това провокира цяла лавина от безразсъдни решения и непредсказуеми дейности. Боряна без за желае отвлича Мартин, сина на богатото семейство, и замесва приятелката си Мила в цялата неразбория. Двете импулсивни дами се оказват на път за Варна с крадени пари, похитен мъж на задната седалка и полицията по петите си. В функциите са Яна Маринова, Луиза Григорова, Базил Айденбенц, Александър Сано, Дария Симеонова. Режисьор е Мартин Макариев.

„ Финландия “

Антологичният сериал събира седем финландски режисьора по време на пандемията с Ковид-19. Те показват срещата на всеки един с личността си в изолираност и по какъв начин самотата им се отразява по всевъзможни неуместни способи.

„ Така или другояче “

Оригиналният сериал на HBO Европа от Испания споделя за Аче и Белен, които не са се виждали от години. Двете са от дребното градче Парла наоколо до Мадрид. И не щеш ли се засичат в Маласаня – най- разкрепостения и съвременен измежду хипстърите квартал на испанската столица. Двете би трябвало да намерят метод да оцелеят в този толкоз друг за тях живот. В функциите са Кида Кодр Рамадан, Фредерик Лау, Вейсел Гелин, Алмила Багриацик.

„ Кондор “

Базиран на романа „ Шестте дни на кондора “ на Джеймс Грейди, както и на филмовата му акомодация от 1975-а, сериалът наблюдава младия анализатор на Централно разузнавателно управление на САЩ Джо Търнър (Макс Айрънс), който открива проект, заплашващ живота на милиони. Джо постоянно е бил във вътрешен спор за работата си. Когато нещо, което той схваща, става причина хората от офиса му да бъдат убити, Джо се оказва единственият оживял и е заставен да бяга. Притесненията, които постоянно е имал, се трансформират в действителни морални алтернативи. Със опасност за живота си Джо е заставен да открие кой е в реалност и на какво е кадърен Той би трябвало да открие кой стои зад рисковата интрига, която заплашва животите на милиони хора. В функциите са Уилям Хърт, Лийм Лубани, Мира Сорвино.

„ Страната на Лъвкрафт І “

Атикъс е млад тъмнокож деец и обожава научна фантастика. След връщането му от Втората международна война фамилията е въвлечено в тайнственост, обвързвана с другоземни вълшебства и секрети култове, която ги тласка да прекосят страната.

В новия трагичен сериал на НВО „ Страната на Лъвкрафт “ по едноименния разказ на Мат Ръф от 2016-а Атикъс Фрийман (Джонатан Мейджърс), неговата другарка Летиша (Джърни Смолет-Бел) и чичо му Джордж (Кортни Б. Ванс) потеглят на път през Съединените щати, с цел да открият изчезналия татко на Атикъс (Майкъл Кенет Уилямс). Действието се развива през 50-те и героите би трябвало да преодолеят както сегрегацията и расисткия боязън на белите американци, по този начин и ужасяващите чудовища, като че ли излезли от разказ на Лъвкрафт.

„ Легион ІІІ “

„ Легион “ е основан на комикса на Марвел, който наблюдава Дейвид Халър – мъж, който постоянно е считал, че страда от шизофрения, с цел да открие, че в действителност е един от най-могъщите мутанти на земята. От дете Дейвид е воден от една психиатрична болница в друга, до момента в който не се среща и не се влюбва в красива жена на име Сид Барет, която също е пациент на психиатрията. След като двамата претърпяват една от най-странните срещи в живота си, той би трябвало да свикне с мисълта, че гласовете и виденията в главата му в действителност са действителни. С помощта на Сид и екип експерти с сходни сили – Птономи Уолъс, Кери Лудърмилк и Кари Лудърмилк, Дейвид  разкрива надълбоко скритата истина. А тя е, че цялостен живот той е преследват от злотворен паразит с невъобразима мощ. В функциите са Дан Стивънс, Рейчъл Келър, Обри Плаза, Бил Ървин, Джеръми Харис.

„ Междузвездни войни: Епизод IX - Възходът на Скайуокър “

В последната част от сагата „ Скайуокър “ малцината оживели бойци от Съпротивата би трябвало да се преборят със личното си минало и да се изправят против Първия ред още един път. Всеки един от тях би трябвало да пребори личните си демони и минало, с цел да може да бъдат сплотени в битката. Междувременно вековното противоборство сред джедаи и сити е достигнало сериозната си точка и последната борба е близо. В центъра на спора е сиракът Рей (Дейзи Ридли) – последната вяра на Съпротивата.

„ Тайната на Артемис Фоул “

„ Тайната на Артемис Фоул “, по романа на Оуън Колфър, е фантастично и омагьосващо премеждие за 12-годишния талант Артемис Фоул, който произлиза от семейство на брилянтни нарушители. С помощта на предания си бранител Бътлър ще се опита да открие мистериозно изчезналия си татко, само че в това време схваща за съществуването на антична и извънредно напреднала цивилизация на феи. Убеден, че изгубването на татко му е обвързвано с потайния свят на могъщите феи, хитрият Артемис сформира рисков проект – толкоз рисков, че става мотив за напълно същинска война. В функциите са Фердия Шоу, Лара Макдонъл, Джош Гад, Колин Фарел, Джуди Денч.

„ Джуманджи: Следващо равнище “

В „ Джуманджи: Следващо равнище “ тайфата (Дуейн Джонсън, Кевин Харт, Джак Блек и Карън Гилън) се завръща за избавителна задача, само че играта към този момент не е същата. Играчите ще би трябвало да се гмурнат в незнайното и да прекосят безводни пустини и заснежени планини, с цел да се измъкнат от най-опасната игра на света.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР