През първия етап на профилактичната кампания в София 185 души

...
През първия етап на профилактичната кампания в София 185 души
Коментари Харесай

185 души са се възползвали от безплатните прегледи на белите дробове в София

През първия стадий на профилактичната акция в София 185 души са се възползвали от безплатните прегледи на белите дробове, осведоми Столичната община.

Скирнингът се организира от Сдружение "Национална асоциация за профилактика на белодробните заболявания " с поддръжката на общината. Безплатните профилактични прегледи се правят два пъти в месеца със профилирана инсталация, предоставена от общинската Втора градска болница и сдружението. Прегледите се организираха във Втора МБАЛ и 12 ДКЦ в ж.к. Люлин, след предварителни записвания.

На въпроси от медицинския екип близо 80 на 100 от пациентите /включително пушачи/ са дали отговор, че не са съгласни да се пуши в заведенията.

Вторият стадий от скрининговата акция ще бъде през есента. Столичната община и Сдружение "Национална асоциация за профилактика на белодробните заболявания " авансово ще разгласят телефони за записване и лечебните заведения, в които ще се вършат безплатните прегледи.

Следствен отдел към окръжна прокуратура има и други стратегии за профилактични прегледи - за злокачествени заболявания/рак на млечната жлеза и рак на простата/ за предварителна защита, се показва още в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР