През първите три месеца на 2019 година морски изследователи са

...
През първите три месеца на 2019 година морски изследователи са
Коментари Харесай

Само за 3 месеца: 1100 делфина открити мъртви на френския атлантически бряг

През първите три месеца на 2019 година морски откриватели са разкрили рекордните към 1100 делфина мъртви и с изрязани перки на атлантическия бряг на Франция, съобщи Асошиейтед прес.

Масовото измиране на тези интелигентни животни се свързва с нападателния индустриален лов на риба. Цифрата провокира неспокойствие измежду учени и природозащитници и накара френския министър на екологичния и взаимен преход Франсоа дьо Рюжи да одобри народен проект за отбрана на делфините.

Marine researchers say a record 1,100 dead dolphins, their fins mutilated, have washed up on France's Atlantic coast since January. https://t.co/qPBSR1mDNo
— ABC News (@ABC) 29 March 2019
Мерките касаят научно проучване на акустичните репеленти, предопределени да отблъскват делфините от риболовните траулери, само че съгласно природозащитниците от тях няма изгода.

Въпреки че в 90% от случаите делфините инцидентно са попаднали в рибарската мрежа, същинската причина за рекордното увеличение остава неразкрита. Аутопсиите в научноизследователския център на университета Ларошел демонстрират, че бозайниците са осакатени.

Природозащитници настояват, че риболовците изрязват елементи от тялото на удавените делфини, просто с цел да запазят мрежата. Често те не включват акустичния репелент, защото считат, че наред с делфините, устройството отблъсква и другите риби

Репелентът се пуска, единствено когато на борда на риболовния съд има длъжностен наблюдаващ. Разрешаването преди три години на улова на риба хек също способства за изгубването на делфините, както и нарасналото пазарно търсене и ниските цени. През последните 50 години потреблението на риба по света се е удвоила.

If everybody gets angry enough there is a good chance that we can get this stopped. https://t.co/NDX5ZDjma9
— Blue Planet Society (@Seasaver) 29 March 2019
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР