През първите шест месеца на 2019 г. швейцарските инвестиции у

...
През първите шест месеца на 2019 г. швейцарските инвестиции у
Коментари Харесай

Над 70 млн. евро са швейцарските инвестиции у нас до момента

През първите шест месеца на 2019 година швейцарските вложения у нас възлизат на близо 70 млн. евро, а страната ни е измежду 10-те най-големи вложители по мярка на директни задгранични вложения (ПЧИ) в България от 1996г. насам. Това бе регистрирано по време на среща на заместник-министъра на стопанската система Лилия Иванова с делегация на Швейцарския стопански конгрес. Бизнесмените са на посещаване в България, с цел да проучат опциите за вложения в страната ни в ИТ, аутомотив и други високотехнологични браншове. На срещата участва и госпожа Мюриел Берсе Коен, дипломат на Конфедерация Швейцария в Република България. 
Доминик Ислер, изпълнителен шеф на Швейцарския стопански конгрес и зам.-министър Иванова разискаха капацитета за развиване на вложенията и на комерсиалните връзки сред двете страни. „ Само за първите пет месеца на 2019 година стокообменът сред България и Швейцария възлиза на 167.573 млн. евро, като има нарастване със 7.1% “, уточни Иванова. Като причина за швейцарския интерес Доминик Ислер посочи висококвалифицираните фрагменти и икономическата и политическа непоклатимост в страната ни.
„ Считаме че съществува капацитет за съдействие в ИТ и аутсорсинг, фармацевтичната и хранително-вкусовата индустрия “, добави зам.министър Иванова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР