През първите пет месеца на текущата година кипърските власти са

...
През първите пет месеца на текущата година кипърските власти са
Коментари Харесай

Бумът свърши: Рекорден брой издадени „Златни визи“

През първите пет месеца на настоящата година кипърските управляващи са издали толкоз „ Златни визи “, що се касае за първото деветмесечие на 2018-а, сочат данните на Stockwatch. От януари до края на май близо 500 паспорта са били издадени на задгранични вложители, вложили в кипърската стопанска система над 2.5 млн. EUR. За цялата предходна година са били издадени 581 броя „ Златни визи “.

Категорично 2019-а ще е годината, в която на имотния пазар на Кипър ще са били вложени най-вече задгранични вложения. Според анализатори, това надали ще се повтори близкото десетилетие. Особено на фона на признатите по-строги правила, предизвикани от рецензията на Европейската комисия. Последното ще докара до внезапен спад в даването на кипърско поданство на задгранични вложители в недвижими парцели. Факторите към този момент са налице – внезапен спад на продажбите в интервала юни-септември 2019 година

През 2012 година, когато програмата започва, кипърски паспорти са получили 48 чужденци, а година по-късно техният брой е повишен до 55. През 2014-а цифрата към този момент е 214. За 2015-а и 2016-а тя нараства надлежно до 337 и 443 броя издадени кипърски паспорти на чужденци купили парцели на острова. За 2017-а техният брой към този момент е 503.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР