През първата седмица на октомври в Европейския парламент ще има

...
През първата седмица на октомври в Европейския парламент ще има
Коментари Харесай

Европарламентът ще обсъжда корупцията в България през октомври

През първата седмица на октомври в Европейския парламент ще има спор по отношение на казуса с върховенството на закона в България. Това заяви депутатът от Партията на европейските социалисти Елена Йончева по БиТиВи, като съгласно нея тази процедура се употребява против страни, при които положението е несъмнено като „ сериозно “.

Йончева добави, че след дебата ще има резолюция против българското държавно управление и това ще има съществени последствия за България. „ Можем да се съпоставяме с Беларус в наклонността, тъй като имаме властнически режим “, добави евродепутатът.

Йончева напомни, че на 28 август  министър председателят Бойко Борисов е отказал да се яви пред Европарламента за чуване по същите тематики – корупция и господство на закона. „ Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, известна като комисията LIBE предложения Борисов, само че той отхвърли да се яви. Досега нито един министър-председател не е отказвал. Премиерите на Малта и Словакия се явиха, с цел да ги изслушат за върховенството на закона “, добави Йончева.

Припомняме, че спазването на правилото за господство на закона ще бъде главно изискване за разпределянето на спомагателния пакет за икономическо възобновяване от 750 милиарда евро, който Европейски Съюз ще разпредели в идващите години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР