През първата половина на месец февруари биткойнът пробва нервите на

...
През първата половина на месец февруари биткойнът пробва нервите на
Коментари Харесай

Биткойнът уверено прехвърли $11 500

През първата половина на месец февруари биткойнът опитва нервите на притежателите на главната криптовалута, тъй като прекомерно ненадейно неговият курс падна под $6000.
Започнаха да се появяват вести, че балонът се е спукал. Но последователно биткойнът възвърна позициите си: поредно курсът на главната криптовалута доближи $9000, по-късно $10 000, а през днешния ден към този момент е на равнище $11 500 .



След всеобщото рухване на курсовете на всички криптовалути, в този момент се следи възобновяване на пазара: към сегашен ден LiteCoin скочи с 14%, а Ethereum Classic с цели 20% едновременно. Сега курсът на Ethereum е на равнище съвсем $1000. Конкретните валутни курсове леко се разграничават в другите тържища, само че през последната седмица на всички места се следи устойчиво повишаване.

Капитализацията на целия криптовалутен пазар доближи $502 милиарда, като делът на биткойна е 47,1% от целия пазар.

След като Индия вкара твърда регулация на криптовалутите, измежду частните търговци на криптовалути се появи нещо ново: закупуването на биткойни в чужбина, да вземем за пример посредством потреблението банковите сметки на родственици и познати. Към сегашен ден за индийците е най-удобно да закупуват криптовалута от американските тържища.

Биткойнът става все по-популярен в Европа. Това сподели анкета на Федералната асоциация по осведомителни технологии и връзки на Германия – 72% от интервюираните се интересуват от криптовалутите, а 19% желаят да закупят биткойни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР