През първата половина на март може да започне иизграждането на

...
През първата половина на март може да започне иизграждането на
Коментари Харесай

Сърбия готова да стои продължението на Турски поток след България в началото на март


През първата половина на март може да стартира иизграждането на трасето на газопровода " Турски поток " през Сърбия от българската до унгарската. Реално е цялата работа да приключи до 2020 година Това съобщи шефът на компанията " Сърбиягаз " Душан Баятович за ТВ Първа, съобщи БНР.

" Няма нито една икономическа, юридическа или някаква друга причина, с изключение на от политически темперамент, която да може да спре този газопровод ", съобщи Баятович.

Сръбската организация за енергетика е дала отговор позитивно на настояването на сръбско-руската компания " Газтранс " за построяването на газопровода и е внесла всички документи в европейската енергийна общественост, която има период за отговор от 60 дни.

" До края на януари ще имаме отговор от тях. Не виждам причина да дадат отрицателно мнение, а и в случай че е отрицателно, това не ни задължава ", добави Баятович. Според него Европейската комисия не може да има нищо срещу, защото всичко е направено в сходство със сръбския закон за енергетиката, който дава отговор на критериите на Третия енергиен пакет.

" Досега никой няма нищо срещу това, като се изключи че американците оказват напън ", сподели Баятович.

Той заяви, че цената на плана е малко над 1,8 милиарда евро, за което са планувани средства в бюджета на Сърбия за 2019 година

Баятович акцентира, че цялото трасе на бъдещия газопровод е известно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР