През първата половина на 2022 г. инвестициите в страната намаляват,

...
През първата половина на 2022 г. инвестициите в страната намаляват,
Коментари Харесай

Икономическият министър: Само половината от предприятията, ползващи газ, могат да минат на алтернативно гориво


През първата половина на 2022 година вложенията в страната понижават, по тази причина една от първите ни задания бе да вземем всички ограничения за превръщане на трендовете. Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет в утринния блок на Българска национална телевизия.

По думите му вече активност стартират работни групи с бизнеса и са извършени срещи с комерсиалните ни аташета за доста по-активно и целеустремено показване на опциите за бизнес в България. 

" Водим съответни диалози и променяме напълно метода. Няма да допуснем компании да напущат страната ни поради бюрократични пречки ", акцентира министърът.

Той даде образец с индустриално дружество, вложило в Габрово, което обмисля излизане от страната ни, тъй като 6 месеца не може да получи лиценз от страната за своята активност.

" Тук не приказваме за документални несъответствия, а за липса на воля от страната да организира съвещание на профилиран съвет, който дава тези лицензи. Това е административен произвол, който няма да продължи и ден в границите на нашия мандат ", безапелационен бе икономическият министър. 

Министър Стоянов разяснява и обстановката в обществените сдружения в системата на Министерството на стопанската система и промишлеността.

" Всеки ден излизат нови скандални неща. Последното открито в ДКК е, че в последните дни на предходните ръководещи са сключили контракт с адвокатско сдружение, на което всеки месец се изплащат по 3 хиляди лева, без значение дали е свършена работа или не ", заяви Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет.

Според него следва ДКК да разпореди одит на дъщерните ѝ сдружения, с цел да се види цялостната картина и действителното положение. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР