През оставащите дни от месец април ще бъде по-топло в

...
През оставащите дни от месец април ще бъде по-топло в
Коментари Харесай

Пролетта се завръща: ето какво време да очакваме до края на април

През оставащите дни от месец април ще бъде по-топло спрямо тези, които към този момент изпратихме, пишат от Darik News по информация от  Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес едва ще превалява единствено на обособени места, основно в източната половина от страната и в планините. Ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността, на повече места преди обяд.

В четвъртък и петък още веднъж ще има валежи , на повече места и по-съществени през втория ден. Вятърът ще бъде от североизток, в Източна България ще е сдържан и температурите ще се намалят.

В събота се чака да бъде хладно, към момента ще има валежи, с наклонност от север да отслабват и стопират, а в неделя и облачността от запад да се раздра и намалее. Минималните температури ще се намалят, а нараснала възможност за слани има основно в западната половина от страната.

В началото на идната седмица вятърът ще се обърне от югоизток. Ще има раздрана облачност, най-вече забележителна в понеделник преди обяд над източната половина от страната, без превалявания. Сутринта ще е хладно с минимални температури сред 0 и 5 градуса, дневните ще се покачат и оптималните ще са сред 15 и 20 градуса.

От 23 до 27 април температурите ще не престават да се покачват, а в по-голямата част от страната към този момент ще са към и над климатичните правила. По-ниски ще се задържат градусите по Черноморието. В началото на интервала тук-там, основно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд.

 жена пролет Istock

Най-малка е вероятността за превалявания към 25 април. След това още веднъж ще се основат условия за валежи, температурите едва ще се намалят, само че ще се задържат към и малко над нормалните.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР