През осмия месец бебето е навлязло в по-зрял период. Първите

...
През осмия месец бебето е навлязло в по-зрял период. Първите
Коментари Харесай

Как се захранва бебето на 8 месеца

През осмия месец бебето е навлязло в по-зрял интервал. Първите зъбки към този момент са поникнали и то към този момент има построен усет. Трудно може да се излъже да поеме храна, която не харесва. Ако въпреки всичко желае кърма, не го лишавайте, защото тя доставя скъпи хранителни субстанции за растящия организъм.

През този интервал разнообразието на бебешката храна става по-голямо. Може да се опитате да му дадете и телешко месо. Ако не харесва готовото бебешко пюре, можете да го извършите сами.

Слагате месото да ври и прибавяте морков, целина, картофи. Сол не се поставя. След като се свари, пасирайте като оставяте частичките да са към този момент малко по-едри. Може да пробвате и с други меса.

Освен със заешко и пуешко, може да опитате и с пилешко. За да свикне бебето с по-твърда храна, може да му давате коричка от самун. През този интервал в зареждането на бебето нормално се включва и жълтък, само че това би трябвало да стане деликатно защото жълтъкът е от групата на алергените.

В този интервал се включват още бебешките супи и бульоните. Дават се топли, с цел да може да се усвои по-добре главното ястие. Те са зеленчукови или месни, като се дават преди хранене на бебето.

Зеленчуковите супи се дават преди месно ястие, а месните супи - преди зеленчуковото пюре за бебе. Количеството е към 5-6 чаени лъжички, при по-голямо количество, детето може да откаже главното ястие.

Супите не би трябвало да се застрояват с яйце.

 Храни за бебета

Примерна скица: За закуска може да му давате на 8-месечно бебе попара или бебешка каша.

До обяда се дават пасирани плодове или зеленчуци.

По обяд бебето се храни със чорба, по-късно - пюре.

Следобедна закуска може да е с каша, само че да е друга от утринната и може да се прибави някакъв пасиран плод или плодово пюре.

Вечерята на 8-месечното бебе може е кърма или мляко за кърмачета.

Хубаво е също сред храненията да се дават плодове или сокове, защото те подтикват апетита. Добре е сокът да е прясно изцеден, тъй като той е богат на естествени витамини, които усвояват изцяло детския организъм.

Ако сокът е оставен на стайна температура и не е даден незабавно на бебето, доста бързо ферментира и може да провокира храносмилателно разстройство.

Ако в фамилията има хора с алергия, зареждането на 8-месечното бебе би трябвало да е последователно и да се води деликатно, като новите храни се вкарват една по една. Както и соковете за бебе и бебешките бисквити.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР