През онова лудо лято през 1994-та „Господ беше българин”. На

...
През онова лудо лято през 1994-та „Господ беше българин”. На
Коментари Харесай

Иконимически възход, кредити и безграничната лудост

През това бясно лято през 1994-та „ Господ беше българин”. На това международно състезание, през това лято – Хърватия написа своята 1994-та. Лудото хърватско лято продължава. Исторически край, а шансът несъмнено се усмихва на Лука Модрич и компания. Докъде ще стигне тази лудост… следва напълно скоро да разберем.

Колко обаче коства да си хърватски ентусиаст тъкмо в този миг? А по какъв начин се провежда пътешестване до Москва в последния миг?
Снимка: Reuters
Търговията " на черно " в Загреб, несъмнено, не липсва за финалния мач на Мондиала. Цените получиха малко предстоящи параметри. Безценните пропуски за борбата сред Хърватия и Франция доближиха 10 500 евро, като информацията беше доказана и от Хърватската национална телевизия.
В Хърватия направиха Айфеловата кула шахматна (ВИДЕО) Еуфорията преди финала на международното състезание владее Загреб
В балканската страна доста почитатели взеха решение да пътуват до съветската столица в последния миг. Всички билети за постоянните полети са разпродадени, а туристическите организации към този момент нямат свободни пакети за Москва.

Зденко Чорлука е един от почитателите, които са в съветската столица по време на Мондиала. В деня след успеха против Англия братовчедът на хърватския национал Ведран Чорлука е в кафене в Москва и получава позвъняване след позвъняване - негови другари го търсят с молба да им помогне в намирането на билет за мечтания дуел.
Снимка: Reuters
Цената на скъпите хартийки за финала надвишава 2000 евро. " Това са доста пари, само че преживяването е един път в живота ", споделя Чорлука пред " Ройтерс ", до момента в който продължава да приема позвънявания по двата си телефона.

Мнението му несъмнено споделя и 31-годишният Борис Кузманович, който ще бъде в Москва за срещата с Франция. " Хърватите са луди, харчат доста, купуват с кредитни карти, не е рационално. Но по кое време още веднъж ще имаме опцията да гледаме Хърватия на край? ", споделя той.

Допълва, че даже бременната му брачната половинка също търси метод да стигне до съветската столица и да преживее финалния мач.

Иван Скегро е ентусиаст от Загреб, който е трябвало да пътува от Москва за родината си в четвъртък, откакто ден преди този момент е бил на мача с Англия. Веднага след последния съдийски сигнал и триумфа той към този момент е знаел - един път прибрал се в Хърватия още веднъж ще се качи на самолета, с цел да се върне в Русия. Нищо, че билетът за полета коствал 1500 евро.

" Това е единствено за самолета. Отделно би трябвало да си купиш и билет за мача - да кажем 500 евро. Така че мини пътешестване до Москва е четири междинни месечни заплати. Е, въпреки всичко имаме колела и ще караме до Москва - не се тревожете, ще дойдем ", показва той с усмивка.

Снимка: Reuters Икономическа победа

Устремът на Хърватия по пътя на Мондиала се оказа икономическа победа вкъщи. Най-голямата комерсиална верига в страната оповестява за скок в покупките на снакс, бира и… нови тв приемници. Мнозина ще гледат финала против Франция на чисто нови плоски екрани, като някои магазини регистрират скок в продажбите с 400 % от началото на международното състезание. Растежът в приходите се съпоставя с продажбите по коледните празници.
Лука Модрич - от дребното овчарче до огромния капитан (ВИДЕО) Отдавна забравено видео демонстрира финалиста на международното състезание като невръстно овчарче
Хърватските министри пък регистрират, че достигането до финала е най-хубавата реклама за страната. Именно това към този момент води и до по-голямата посещаемост на страната от туристи.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР