През октомври - световният месец за борба с рака на

...
През октомври - световният месец за борба с рака на
Коментари Харесай

Кампания „Прегледай се. Погрижи се за себе си!“ с над 1 милион послания

През октомври - международният месец за битка с рака на гърдата, фондация " Нана Гладуиш - Една от 8 " и ФАНТАСТИКО приканват " Прегледай се. Погрижи се за себе си! " . Кампанията цели да притегли публичното внимание към предварителната защита на рака на гърдата в миг, когато хиляди профилактични прегледи бяха отсрочени и даже забравени поради пандемията от COVID-19.

В рамките на самодейността над 1 500 000 послания с апел за грижа към женското здраве ще доближат до българските домове дружно с покупките им посредством слогана на акцията върху торбичките за извършване на покупки във ФАНТАСТИКО. Компанията ще подари 0.05лв. от всяка закупена торбичка в интервала 01.10 -31.10.2021г. в поддръжка на активността на фондация " Нана Гладуиш - Една от 8 ". Средствата ще бъдат употребявани за провеждането на профилактични прегледи за рак на гърдата в разнообразни градове на страната, както и за осведомителна и практическа поддръжка на дами с тази диагноза.

" Прегледай се. Погрижи се за себе си! " е най-важното обръщение от всички послания, които сме отправяли. Жените не престават да неглижират прегледите при мамолог, а един обзор може да избави живот " , съобщи Нана Гладуиш. Певицата Поли Генова също поддържа акцията: " За мен това е персонална идея с голямо значение. Превенцията и информираността на дамите отностно диагнозата рак на гърдата е от първостепенна значимост и всяка помощ е необикновено скъпа! " .



Стартът на самодейността ще бъде даден на 1 октомври в супермаркет ФАНТАСТИКО на бул. " Г. М. Димитров " в София. Розовият кемпер на " Една от 8 " ще бъде пред супермаркета от 11.00ч. до 20.00ч., а екипът на фондацията ще се срещне с всеки, който има потребност от информация за признаците на най-разпространеното онкологично заболяване при дамите и профилактиката му. " Всеки, който желае да поговори с нас, да разбере освен това за диагнозата, за това по какъв начин нашата фондация работи и с какво и по какъв начин оказваме помощ, е добре пристигнал. Мъжете също ги чакаме, тъй като всеки мъж има майка, в множеството случаи брачна половинка, сестра, щерка, близка " , споделя създателят на " Една от 8 " Нана Гладуиш.

Кампанията " Погрижи се за себе си. Прегледай се! " е продължение на партньорството на фондация " Нана Гладуиш - Една от 8 " и ФАНТАСТИКО, което стартира през март 2021г. Над 1000 дами, работещи във веригата, се възползваха от безвъзмездни профилактични прегледи, проведени и извършени от Фондацията. С поддръжката на компанията профилактични прегледи бяха извършени и в няколко градове в страната.



Фондация " Нана Гладуиш-Една от 8 " е неправителствена организация в поддръжка на дами с диагноза рак на гърдата и техните близки, чиято активност напълно се финансира от самостоятелни и корпоративни донори. Мисията на Фондацията е да оказва помощ за ранното разкриване на рака на гърдата и да доближава до дами с тази диагноза, като дава гратис информация, психическа, прочувствена и практическа поддръжка. За екипът на фондацията е от извънредно значение дамите с рак на гърдата и техните близки да запазят качеството си на живот и да не престават да се осъществят сполучливо и пълноценно в обществото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР