През октомври се очаква да започне серийно производство на турската

...
През октомври се очаква да започне серийно производство на турската
Коментари Харесай

През октомври започва производството на турската ваксина Турковак

През октомври се чака да стартира серийно произвеждане на турската ваксина Турковак против COVID-19, заяви турският министър на опазването на здравето Фахретин Коджа на конференция.

Той осведоми, че всички тествания на турската ваксина Турковак са завършили сполучливо, съобщи Българска телеграфна агенция.

" В момента нашата ваксина Турковак е на стадий на кандидатстване за приемане на утвърждение за незабавна приложимост. Веднага щом бъде обещано утвърждение, ще стартираме серийното произвеждане. Планираме това да се случи през идния месец октомври ", сподели министър Коджа.

Здравният министър заяви също, че в Турция през вчерашния ден е била сложена 100- милионната доза ваксина против COVID-19 от януари т.г., когато стартира акцията по имунизирането. Стомилионната доза е получил турчин на 36 години, посочи министърът.

В същото време процентът на имунизираните единствено с една доза е 82, а имунизирани с две дози са 63,8 %. Според специалистите единствено една доза ваксина не е задоволителна да сътвори надеждна отбрана против ковид. Над 11 милиона души са имунизирани единствено с една доза.

По думите на здравния министър 90 на 100 от дейните случаи на COVID-19 са при жители, които не са имунизирани или при които не е завършен цялостният цикъл на имунизация.

Междувременно от 6 септември т.г. Турция вкара условие за показване на негативен PCR тест от работещите, които не са имунизирани.

Министърът на труда и обществените грижи Ведат Билгин съобщи, че неимунизираните работещи ще би трябвало един път седмично да показват негативен тест против ковид, който ще се изисква от страна на работодателите. Работодателите ще държат на доклад тестванията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР