През октомври предстои отваряне на втората мярка по Плана за

...
През октомври предстои отваряне на втората мярка по Плана за
Коментари Харесай

Отварят през октомври втората мярка за бизнеса по Плана за възстановяване 

През октомври следва отваряне на втората мярка по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) по линия на Министерството на нововъведенията и растежа (МИР). Тя е с бюджет 30,6 млн. лева и е за киберсигурност и ИКТ решения.

В момента процедурата " Решения в региона на ИКТ и киберсигурността в МСП " е оповестена за публично разискване, а оферти и мнения могат да се вършат до 30 септември 2022 г. 

По нея българските компании могат да получат грантове от 3000 лева до 20 000 лева, като няма да се постанова съфинансиране. Със средствата ще могат да се покриват разноски за основаване на корпоративни уеб страници, мобилни приложения, онлайн магазини, цифров маркетинг, връзки с клиенти, системи за бизнес разбори, онлайн образования на чиновници и уеб-базирани услуги за платформи и вътрешни мрежи за шерване на информация. Ще се финансират още повишение на киберсигурността, както и програмен продукт за усъвършенстване на управническите решения, отбрана на информацията в местни мрежи и други С мярката предприятията в страната ще могат да подобрят цифровия си маркетинг и осведомителната си сигурност.

След приключването на 30 септември на публичното разискване МИР ще разгласява прецизен лист на допустимите за финансиране услуги и действия, с цел да могат компаниите да си приготвят плановете. Мярката е ориентирана към компании от съвсем всички браншове на българската стопанска система, като се изключи " Селско, рибно и горско стопанство ", " Добивна индустрия ", " Строителство ", " Образование " и " Социални действия ", които се финансират по други специфични стратегии.

До седмици следва отваряне за кандидатстване и по третата мярка за бизнеса по ПВУ - за създаване на ВЕИ за лично произвеждане и предпазване на сила (фотоволтаици и батерии). Бюджетът е в размер на 200 млн. лева

Припомняме, че на 21.09 (сряда) завърши кандидатстването по първата процедура по ПВУ - " Технологична рационализация ". 2539 са подадените планове за 633 841 469 лева безплатна финансова помощ. Бюджетът на процедурата е 260 млн. лева

Само по линия на Министерството на нововъведенията и растежа по ПВУ до края на годината за микро-, дребните и междинните компании има планувани 600 млн. лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР