През октомври общият показател на доверие на потребителите се понижава

...
През октомври общият показател на доверие на потребителите се понижава
Коментари Харесай

Спад на потребителското доверие през октомври

През октомври общият индикатор на доверие на потребителите се намалява с 3.2 пункта спрямо юли, което се дължи на намаленото доверие измежду популацията както в градовете, по този начин и в селата, демонстрира наблюдението на Националния статистически институт.

Мненията за развиването на общата икономическа обстановка в страната през последните дванадесет месеца, както и упованията за идващите дванадесет месеца са по-неблагоприятни по отношение на предходното наблюдаване.

По отношение на финансовото положение на семействата през последните дванадесет месеца се следи скептицизъм в оценките на живеещите в селата за разлика от популацията в градовете, което показва по-малко отрицателна настройка спрямо три месеца по-рано.

Същевременно обаче прогнозите за идващите дванадесет месеца и на градското, и на селското население се утежняват, вследствие на което общият балансов индикатор понижава с 5.4 пункта.

Потребителите не престават да са на мнение, че през последните дванадесет месеца има повишаване на потребителските цени, като инфлационните упования се резервират и за идващите дванадесет месеца.

Настоящата икономическа обстановка в страната продължава да се прави оценка от по-голяма част от потребителите като неподходяща за икономисване, а и упованията им във връзка с опцията да икономисват през идващите дванадесет месеца се утежняват.

За безработицата в страната прогнозите са, че ще има известно редуциране на личен състав през идващите дванадесет месеца, като съгласно популацията в градовете то ще бъде с по-високо движение.

Последната анкета регистрира и леко утежняване на общата оценка на актуалната обстановка да се вършат разноски за покупка на предмети за дълготрайна приложимост.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР