През октомври Бразилия значително е увеличила вноса на руско дизелово

...
През октомври Бразилия значително е увеличила вноса на руско дизелово
Коментари Харесай

Съседна на нас държава е най-големият вносител на руски дизел, кой е на път да я изпревари


През октомври Бразилия доста е нараснала вноса на съветско дизелово гориво, макар рестриктивните мерки върху износа му, наложени от съветските управляващи, сочат данни на " Комерсант ". През втората половина на октомври Бразилия даже стана страната, закупила максимален размер дизелово гориво от Руската федерация - изпреварвайки Турция - а съветските компании станаха главните външни снабдители на дизелово гориво за бразилския пазар.

Доставките на съветски дизел за Бразилия тази година печелят ценовата конкуренция с американските рафинерии, които дълго време бяха водачи на този пазар.

Бразилия внесе рекордни за годината размери дизелово гориво от Русия през октомври, макар въведените в края на септември ограничавания върху износа на гориво от Руската федерация. По този метод, дневните доставки на съветско дизелово гориво по море за Бразилия през октомври са се нараснали с 27% в съпоставяне със септември до съвсем 200 хиляди барела, по данни на Kpler.

Все отново, за интервала от началото на годината до момента, Турция е най-големият вносител на съветско дизелово гориво, което съставлява към 30-40% от месечните размери.
 Покупките на съветско дизелово гориво от кои страни осигуриха рекордния му експорт през март
Покупките на съветско дизелово гориво от кои страни осигуриха рекордния му експорт през март

Търговците оферират огромни отстъпки на купувачите

През октомври обаче съветските компании понижиха износа за Турция, до момента в който доставките за Бразилия - която е вторият по величина вносител на съветско дизелово гориво за годината - в противен случай, внезапно се усилиха.

Доставките за Турция през октомври възлизат на малко над 210 хиляди барела на денонощие, до момента в който през септември вносът е бил на равнище от 281 хиляди барела на денонощие, демонстрират данните на Kpler.

Доскоро Съединени американски щати бяха най-големият експортьор на дизелово гориво за Бразилия, само че доставките тази година са спаднали доста.

По отношение на общия размер на износа на дизел за Бразилия, през тази година Руската федерация към този момент изпреварва Съединени американски щати, в това число заради ценовите отстъпките, въпреки че размерът им последователно понижава. Разликата сред офертите за продажба на гориво от американските пристанища в Мексиканския залив и съветските пристанища остава покрай 20 цента за галон (8,4 $ за барел), отбелязва Argus.
 Руски предприемач купи два рудника в Бразилия - за $1 милиард
Руски предприемач купи два рудника в Бразилия - за $1 милиард

Планира се по-нататъшната обработка на продукцията да е в Европа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР