През новата 2018 година Община Варна продължава програмата си за

...
През новата 2018 година Община Варна продължава програмата си за
Коментари Харесай

Как Община Варна насърчава децата да спортуват

През новата 2018 година Община Варна продължава програмата си за начално образование на децата във всички типове спорт. Тренировките в първите месеци са безвъзмездни. Един от най-предпочитаните спортове е плуването. В доста детски градини в града бяха издигнати басейни, с цел да има къде децата да се образоват. Повече детайлности към политиката на Общината да предизвиква децата да спортуват споделя Елена Георгиева.

Варна

Вече пета година във варненската детска градина " Калина Малина " децата на възраст от 4 до 7 години се учат да плуват. Тренировките са два пъти седмично и се организират в новия корпус с басейн, издигнат за тази цел в двора на детското заведение.
Петранка Николова - шеф на Детска градина " Калина Малина " - Варна: Заниманията по плуване се организират по образователна стратегия, имат образователен темперамент имат образователен темперамент, децата се научават да плуват до 4-та група. И това става с желанието на родителите. От цялата детска градина плуват към 80% от децата.
В детската градина са спазени всички условия за часовете по плуване. Редовно се вземат проби и се изследва водата. Има треньор и избавител. А басейнът, където децата се учат да плуват, е съгласуван с възрастта им и е изцяло обезопасен. Това им дава опция да се усещат сигурни, да се провиснал и да не се опасяват от водата, споделят педагозите.
Петранка Николова - шеф на Детска градина " Калина Малина " -Варна: Те се научават да се държат над водата, научават се да плуват под вода и се научават на избрани игри вътре. Провиране през обръч, занятие с топка и като цяло с детайли на художествената гимнастика в басейна.
С въвеждането на часовете по плуване децата боледуват по-малко от вирусни инфекции.
Венцислав Дражев - треньор по плуване: Плуването е значимо, тъй като оказва помощ на сърдечно-съдовата система, против затлъстяването е добре, общата кондиция на организма, опорно-двигателния уред.
Плуването е част от образователната стратегия, заложена от общината, в детските градини с басейни.
Петранка Николова - шеф на Детска градина " Калина Малина " - Варна: Тези басейни се финансират, тяхната прехрана е от Община Варна във връзка с издръжката им. И това е една концепция като морски град нали нашите деца да могат да плуват, да са мощни, закалени, да са здрави.
В края на годината тимове от детските градини с басейни вземат участие в съревнование по плуване, проведено от Община Варна. А децата от " Калина Малина " към този момент имат няколко извоювани награди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР