През нощта вятърът ще е слаб, все още предимно от

...
През нощта вятърът ще е слаб, все още предимно от
Коментари Харесай

Обявен е жълт код за цялата страна


През нощта вятърът ще е слаб, към момента най-вече от юг, денем ще се ориентира от северозапад и краткотрайно ще се усилва. По-хладно, с оптимални температури от към 20° тук-там из високите полета на Западна България, до 30° в обособени източни региони. 

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има превалявания и гръмотевична активност. Ще духа сдържан северозападен вятър и с него ще нахлува по-студен въздух. Ще настъпи намаляване на температурите и оптималната на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 – към 10°.

Над Черноморието, в обособени региони сутринта, видимостта краткотрайно ще е понижена от мъгла. През деня ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и основно вечерта и през нощта против петък тук-там ще превали и прегърми. Не са изключени местни порои и градушки. Вятърът ще е до сдържан най-вече от юг, към и след обяд – с бриз откъм морето, а по-късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Ще се задържи топло с оптимални температури сред 23° и 27° Температурата на морската вода е 20-22°, по-ниска на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР